Norges ferie 2010 – Eidsborg og Dalen (dag 3)

Efter en lang lørdag og en rimeligt hård søndag – stod den på lettere afslapning mandag, med indlagt kultur og proviantering, vigtigst var Eidsborg stavkirke, kirken er stadig sogne kirke men er samtidig en del af Vest Telemark museum. [singlepic id=768 w=550 h=360 float=center]

Mens vi ventede på at kirken/museet/personalet fik åbnet kunne vi lige finde Eidsborg stavkirke

10:04, # 2459

mens vi venter på at kirken vil være åpen – vi fant denne lett

while we wait for the church are open, – we found this easy

NT
Tak for cachen
nr65dk

Teknisk set er cachen en sølle vejside cache, og egentlig unødvendig da der ligger endnu en cache på museets område, iøvrigt lagt af samme geocacher.

Det er ikke muligt at komme ind i kirken uden guide, ikke fordi vi ikke fik noget ud af at høre på guiden, men så kunne jeg ikke snyde mig til at tage et billede inde fra kirken, hvor der naturligvis er fotoforbud fordi 99,9% af dem der vil tage billeder i kirken ville bruge blitz, så man må “nøjes” med dette billede indvendig fra Eidsborg stavkirke (billedet ligger på Riksantikvikarens hjemmeside). Vi var åbenbart for hurtige til at finde cachen, så vi måtte fordrive tiden med den anden cache på stedet Eidsborg

10:14, # 2460

mens vi venter på at museet åpner – vi fant denne lett

while we wait for the museum opens – we found this easy

NT
Tak for cachen
nr65dk

Hmm- ville nok have valgt at placere cachen et andet sted og ikke i en stensætning i forbindelse med at af de udstillede huse.[singlepic id=769 w=550 h=360 float=center]

Efter (endnu) en tur rundt på museumsområdet  gik turen ud til noget mere historie Brynesteinsbrudd

12:03

Nul – Nope – Nix


nr65dk

Efter at have knoklet opad – den forkerte vej [singlepic id=770 w=550 h=360 float=center]

og efter at have afsøgt alle hints i området for at finde en cache som sandsynligvis består af et “pilleglas” gav knægten og undertegnede op, vi erfarede senere at cache ejers koordinater ikke er ret præcise. Vejret taget i betragtning var det nok idag vi skulle have været på Gaustatoppen ;-)  og varmen gør at vi hurtigt bliver enige om at køre til Dalen og få en is og proviantere. Lige ved siden af iskiosken ligger Dalen brygge – Telemarkskanalen

12:45, # 2461

Fant den raskt etter å ha spist iskrem

quickly found after eating ice cream
NT
Tak for cachen
nr65dk

Vi nåede faktisk tilbage til bilen inden vi opdagede, at der lå endnu en cache på “havnen” Utslagsplassen på Dalen

12:57, # 2462

Noe off i henhold til våre GPS (ca.10 m)

A bit off according to our GPS

NT
Tak for cachen
nr65dk

Samme udlægger som Brynesteinsbrudd, og tænker du som jeg utslagsplass – det må være noget med tørklosetter, så blev du som jeg snydt, det er udskibning af tømmer!! Så triller vi “Down Town” Dalen, og stiller bilen ikke langt fra Dalen Hotel, [singlepic id=771 w=550 h=360 float=center]

[singlepic id=772 w=550 h=360 float=center]

jo der ligger også en cache ved hotellet men vi søgte ikke efter den, vi konstaterede bare at den ligger under en trappe i haven hvor hotellets gæster sidder og nyder solen! Så vi proviantere, og vi vidste godt at det er dyrt i Norge- – meeen det var lige før at dankortkontoen fik et trediegrads-bommesieslag-med-efter-komplikationer! 280 nkr. og vi havde dårligt nok fyldt bunden af kurven. Vi drysser tilbage til Halbjønnsekken spiser frokost og efterlader ungerne til egen underholdning, mens vi to gamle beslutter at vi skal lige se hvor den lille skilift ender (jo – det er et ski ressort vi er i) og den ender ved en lille sø[singlepic id=773 w=550 h=360 float=center]

og da det er det lille skitræk er der naturligvis også et stort [singlepic id=774 w=550 h=360 float=center]

og det ligner jo en nem lille opstigning, men vi gemmer den til en anden dag, og trisser ned for at lave aftensmad og planlægge dagen i morgen [singlepic id=775 w=550 h=360 float=center]

Dette indlæg blev udgivet i familie, Ferie, Geocaching og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Norges ferie 2010 – Eidsborg og Dalen (dag 3)

  1. Pingback: Norges ferie 2010 – Hallbjønnsekken (dag 1) | nr65dk - Geocacheren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *