Norges ferie 2010 – Gaustatoppen (dag 2)

Inden vi faldt om på sengen lørdag, enedes vi om at hvis vejret bare så fornuftigt ud søndag ville vi køre til Gaustatoppen, og da undertegnede efter at have kørt et større savværk hele natten (i følge resten af familien), vågnede søndag morgen så vejret fornuftigt ud så vi lettede anker, og begav os ud på de snoede Norske veje efter 20 km møder man hårnålesvingene ned mod Dalen, og heldigvis har man her erkendt, at alle turister stopper op i et af de første sving, for at nyde udsigten, så der er lige plads til at sætte bilen, så det gjorde vi da også.[singlepic id=756 w=550 h=360 float=center]

Turister!!

[singlepic id=754 w=550 h=360 float=center]

Udsigten som de kigger på

[singlepic id=755 w=550 h=360 float=center]

Byen i bunden af dalen. Nå det var ikke Dalen vi var på vej til, så vi “racer” ned ad bakken, med tungen lige i munden og på de lige stræk mellem svingene tør vi snige os op på 45 km/t og svingene tages langsomt i 2. gear og selv om jeg synes jeg kører langsomt og forsigtigt så hviner dækkene rundt i svingene (jeg giver den varme asfalt skylden”host”).  Turen fra Hallbjønnsekken til Gaustatoppen tager omkring 2 timer [singlepic id=757 w=550 h=360 float=center]

det første kig på Gaustatoppen på vej mod bjerget, når man kommer ud af Rjukan og snor sig op ad igennem hårnålesvingene, er både imponerende og med dagens vejr lidt skræmmende. Der er to muligheder for at komme til toppen af Gausta, den de fleste turister vælger fra Svineroi, og det fortryder de for det er den hårde vej op, og så er der opgangen fra Stavsro som er den “lette”! (ahem). Inden vores opstigning sørgede vi for at fylde “depoterne” op men lidt frokost, det passede så lige med at det kunne regne af i mens. [singlepic id=758 w=550 h=360 float=center]

Stavsro ligger i 1173 moh så man tror, at man ved hvad man går ind til, når man starter turen op til Gaustatoppens 1883 moh, nej det gør man ikke der er meget tynd luft på det bjerg, læs vi puster alle fire som et læk damplokomotiv, og det er temmelig frustrerende når man så samtidig bliver overhalet af en far i højt tempo med ungen i bærestol på ryggen, han var nu ikke den eneste der overhalede os, det var så ikke ret mange vi overhalede ;-) [singlepic id=760 w=550 h=360 float=center]

Desværre så det ikke ud til at Gaustatoppen ville vise sig fra den smukkeste side, men det er jo en chance man tager, men heldigvis klarede det lidt op da vi nåede toppen,

[singlepic id=761 w=550 h=360 float=center]

[singlepic id=762 w=550 h=360 float=center]

[singlepic id=763 w=550 h=360 float=center]

så vi nåede lige at få lidt af udsigten inden vi måtte indfri “gælden” til ungerne

[singlepic id=764 w=550 h=360 float=center]

En hvilken som helst anden dag ville det bare være almindelige vafler, og vi havde IKKE betalt 25 Nkr. for stykket, men i dag var det verdens bedste vafler og kaffen var feriens bedste kop også til 25 Nkr. (ungernes cola kostede kun 30 Nkr.). Da vi havde spist vafler og drukket kaffe, var det desværre skyet endnu mere til så vi kunne kun lige få et lille blik af Rjukan [singlepic id=765 w=550 h=360 float=center] inden nedstigningen. Om der ikke er en cache på Gaustatoppen jo da.

14:41, # 2456

Dessverre var Gaustatoppen ikke på sitt beste med noe tåke og regn, men vi fikk litt perspektiv når vi nådde toppen – etter den tur – verdens beste vafler og ferie beste kopp kaffe – før turen ned fra fjellet som er nesten vanskelig enn turen opp

(Takk til Google oversettelse )

Unfortunately, Gaustatoppen not at its best with some fog and rain but we got a bit of perspective when we reached the top – after that trip – the world’s best waffles and holiday best cup of coffee – before the trip down the mountain which is almost hard than the trip up

(Thanks to Google translation)
NT
Tak for cachen
nr65dk

Ja jeg ved ikke om man skal takke Google for oversættelsen for så god er den vist heller ikke. Herfra 2 timers nedstigning, kæft det er hårdt at gå nedad i to timer på små og store sten og skærver, det er meget værre end at gå op skal vi lige hilse og sige, og det var ikke kun knægten der var træt. [singlepic id=767 w=350 h=550 float=center]

Mens knægten passede Trangia så vi kunne få noget “næstenkaffe” slæbte vi os hen for at finde Stavsro – the easy way to the top

16:53, # 2457

Etter Gaustatoppen – vi bare kunne dra oss til denne

After Gaustatoppen – we could just drag us to this

NT
Tak for cachen
nr65dk

Og så skulle vi lige have Svineroi – the hard way to the top, or

17:23, # 2458

lett å finne – vi er glade for at vi ikke har valgt denne veien opp

easily found – we’re glad that we did not choose this path up

NT
Tak for cachen
nr65dk

Så er vi faktisk også enige om at vi kun stopper i Rjukan, for at proviantere, jo jo der ligger indtil flere cacher i Rjukan – men vi gider ikke er trætte.

Dette indlæg blev udgivet i familie, Ferie, Geocaching og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Norges ferie 2010 – Gaustatoppen (dag 2)

  1. Pingback: Norges ferie 2010 – Hallbjønnsekken (dag 1) | nr65dk - Geocacheren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *