Vi snuppede lige en lang weekend i Kristiansand

Som følge af den i 2020 om sig gribende covid-19 epidemi, havde et “gavekort” til Fjord Line hvor rejsen skulle bestilles inden udgangen af oktober 2021, og da Fjord Lines fine nye færge Fjord FSTR har sidste sejllads første weekend i november, blev der planlagt en lang weekend i Kristiansand så vi fik mulighed for at kigge lidt på den by vi er kørt gennem så mange gange, og så kunne det kombineres med et besøg i Dyreparken, hvor de tilfældigvis havde 3 næsten nye tiger unger.  Desværre sover dyrepark tigre 23 timer og 55 minutter i døgnet og de ligger helst og sover hvor publikum kun lige kan se dem ):-/

Umulig tiger

Så er ulven lidt mere samarbejdsvillig

Et ægte vildt dyr i dyreparken

Udover Dyreparken, fik vi tusset rundt i Kristiansand og kigget på byen

Som andre byer er der udvikling / afvikling

Nogen forstår at forskønne

Container trolden

Aften sejlads

Vi fik også tjekket en ca. 4 kilometer lang, Tømmerrende i Vennesla er i dag den eneste og længste af sin slags i Norge. Denne originale tømmerrende er blevet historisk og er gennem årene blevet restaureret og fredet. Den gamle trækonstruktion blev brugt til at flåde tømmer fra skoven til elven i gamle dage.

Konen i tømmerrenden

Vandkraftværket der aldrig rigtigt blev til noget

Øvrige billeder fra ture kan ses HER

 

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Norge. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *