Islands ferie – Mývatn og omegn

Det er ikke alt vi gerne vil se vi har tid til at se, men 10 minutter øst for campingpladsen ligger Mývatn geothermal area, hvor der blandt andet ligger et kraftværk, på grund af tid, fravælger vi turen op på Hverfjall.

Her fra går turen mod Goðafoss, en rigtig turist fælde øøh destination, desværre bliver vi fanget af et vejarbejde hvilket betyder at ikke mindre end 3 busser indhenter os, så der er rigtigt mange mennesker ved vandfaldet

Med en god vidvinkel så kan man gøre turisterne så små at de næsten ikke kan ses

Lille regnspove

Fra Goðafoss går turen videre Akureyri hvor vi efter en tur ned omkring havnen

vælger at besøge Bautinn, hvor vi får pasta carabonara, uhm den var go’! Nu tænker man måske hvorfor ikke lokal mad. hovedparten af lokalmad på Island er fisk og for undertegnede gælder det stadig; jeg har en aftale med fiskene om at de bliver nede i vandet og jeg lader være med at spise dem!

og efter frokost lidt mere sight seeing

Akureyri kirke

Street art(tist)

Efter et par timer som byturister (det er vi ikke ret gode til) er der 2½ times kørsel til dagens sidste stop det vil sige, der var egentlig 3½ time til det planlagte stop men vi synes vi er rystet rigeligt på de ikke helt jævne islandske veje og det er trods alt 10 timer siden vi forlod campingpladsen, så vi finder Hvammstangi tjaldsvæði, en lidt usædvanlig campingplads klods op ad en kirke med kirkegård, hvor det åbenbart kniber lidt med vedligeholdelsen af gærdet omkring kirkegården, da det flere stedet er holdt sammen med tovværk, og lågerne ikke virker

Alternativ adgangsvej til kirken

og alligevel er hvert fald kirkegården formentlig stadig i brug, da vi så gravminder så sent som 2020

Og endelig en dag hvor der var mulighed for lidt lange eksponeringer med sol og bølger, så vi gik til vandet Fruen misforstod et eller andet med hvornår solen skulle gå ned, så vi endte med at sidde på en “bænk” ved vandet og vente på at solen skulle gå ned, da tidspunktet endelig nærmede sig kunne undertegnede konstaterer; “Øhh – filtrene ligger i autocamperen” så det blev ikke til noget med lange eksponeringer.

Og morgengryet var selvfølgelig – – – overskyet!

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Island. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *