Norges ferie dag 5 – 31 timer

Tørvejr i 31 timer, det er hvad vi kunne opnå, vi valgte at bruge tørvejret til at besøge Brufjellhålene, en fin tur hvis man ikke er gammel, stivbenet og bange for at falde ned og dø ;-)

Vi var lidt heldige at møde en lokal som viste os den nemme vej op

Lokalguide – mange fine små historier (mobil foto)

Vi fik lidt historier om at lege cowboys og indianer i skovene, om familien der boede så alt skulle slæbes op på ryggen det væres sig vand eller foder – nææ den gang tog man ikke skade af at slæbe 50 kg. en rigtig hyggelig fætter. Det var så den nemme del af turen, og ja jeg advarede fruen, men hun lod sig ikke skræmme. Det skal bemærkes at resten af turen er mærket som sort løjpe = Ekspert (nej det er vi ikke). Vi så frygten i øjnene og kravlede ned, på en tur der er svær at beskrive med andet end frygt, især med hensyn til turen tilbage, ingen tvivl det er et fantastisk spændende sted, vi magtede bare ikke at nyde det, med erkendelsen af at fruen ikke er den fødte fjeld klatrer, og vi skal jo op igen (og undertegnede er kun en lille smule bedre).

Det billede vi kom for

Vi skynder os tilbage da vi har set at der er en der har hængt at klatre reb op ved via ferrata, som vi vil være sikre på at nå, at bruge inden det bliver fjernet igen , så afsted det gå

Bjergged ? (mobil foto )

Vi var heldige rebet hang der stadig, på vejen på siger fruen ; “Jeg ofre min sodavand og chokolade”, til rebets ejer – så vi satte en sodavand og en Kvik Lunsj til pigen med det gyldne reb ;-)  – Hårdt? JA – Værd at gøre igen? hmm – måske. Tilbage på parkeringspladsen, fik vi en hurtig snak med to hold danskere et par fyre der var på vej ud, og en som startede samtidig som os, så der blev lige udvekslet erfaringer, dels om denne tur dels om andre af turstederne i Norge. Trætte men glade for at have overlevet satte vi kursen hjem over, der var lige en enkelt cache vi skulle kigge, og ja vi kiggede, men 250 meter op ad en gammel trallebane? nej så vi nøjedes med udsigten over Jøssingfjord fra en nærliggende rasteplads

Jøssingfjord

Med vejr udsigten i mente 40-60 mm i løbet af torsdag, blev det en aftentur med kamera ned til Lundevatnet, der skulle lige laves lidt blå billeder

Lyset langs E39

Lyset langs E39

Så var de 31 timer gået og regnen begyndte, og vi gik hjem i seng!

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Norge, vejret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *